Не краще кока-коли: натуральні соки підвищують ризик ранньої смерті

7,1 т.
Не краще кока-коли: натуральні соки підвищують ризик ранньої смерті

Дослідження показали, що вживання фруктових соків так само шкодить здоров'ю і може призвести до ранньої смерті, як і вживання кока-коли.

Про це повідомляє Daily Mail.

Вчені встановили підвищений ризик передчасної смерті від будь-якої причини для людей, які вживали багато солодких напоїв.

Не краще кока-коли: натуральні соки підвищують ризик ранньої смерті

Вони виявили дуже схожі асоціації для фруктових соків і солодких напоїв з підвищеним ризиком передчасної смерті та сказали, що це вимагає додаткових досліджень.

Відео дня

Цукор в цукровмісні напої додають під час приготування, а цукор в 100% фруктовому соку виходить з клітин під час віджиму. Але біохімічна відповідь на метаболізм цих цукрів однакова.

Автори припускають, що ожиріння є основним фактором збільшення ризику смерті.

Не краще кока-коли: натуральні соки підвищують ризик ранньої смерті

Інші фактори можуть полягати в тому, що споживання фруктози змінює рівень ліпідів в крові, маркери запалення і кров'яний тиск, в той час як високе споживання глюкози пов'язано з резистентністю до інсуліну і діабетом.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки