Не пара: вчені визначили небезпечні для здоров'я поєднання продуктів
Деякі поєднання продуктів хоч і є класичними, насправді погано засвоюються в парі.
Як повідомляє МедікФорум, фахівці розповіли про те, від яких звичних сполучень давно пора відмовитися.
Неправильне поєднання продуктів може значно підвищувати рівень цукру в крові, а також викликати розлад травлення, повідомили вчені. Вони відзначили, що якщо є продукти з таких сполучень окремо, шкідливого ефекту не буде.
У список важких для організму комбінацій експерти внесли, зокрема, чай із молоком. За їхніми словами, додавання молока в чай нівелює його корисність, тому що білок, який міститься в молоці, зв'язується з антиоксидантами, не дозволяючи організму увібрати їх. У свою чергу, чайний кофеїн знижує до мінімуму абсорбцію що входить до складу молока кальцію.
Звичку багатьох ласунів мазати білий хліб варенням експерти також назвали шкідливою. За такого поєднання різнорідних вуглеводів рівень цукру в крові підвищується найбільш інтенсивно, і для підшлункової залози це справжній удар.
Комбінація алкоголю і кофеїну теж небезпечна. Фахівці пояснили, що в цьому випадку організм отримує суперечливий посил: розслаблення від алкоголю і бадьорість від кофеїну. Організовано виконувати здорові функції просто фізіологічно стає важко.
Крім цього медики порадили не поєднувати пиво і бургери. За їхніми словами, печінка в першу чергу почне розщеплювати алкоголь, що загальмує засвоєння жирів із бургера. Через те, що жир буде залишатися в крові цілим, самопочуття напевно погіршиться.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", щоб пити вино і не засвоювати зайві калорії, треба знати міру і знати кілька дієтологічних і психологічних секретів.