"Нездорове харчування": дієтологиня попередила про шкоду популярного "зимового" продукту

33,5 т.
'Нездорове харчування': дієтологиня попередила про шкоду популярного 'зимового' продукту

Консервовані овочі, особливо популярні в зимовий сезон, містять надлишок солі, але за таких умов втрачають вітаміни.

Про це пише в своєму Telegram-каналі лікарка-дієтологиня Вікторія Кляуз. Лікарка зазначила, що ставиться до консервованих овочів "неоднозначно", і запропонувала альтернативу.

"Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібну кількість клітковини. А от солі в них досить багато. Тож якщо у вашому раціоні 80% овочів – це консервація, то ви не на здоровому харчуванні", – попередила вона.

Відео дня

Читайте: Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта

За словами дієтологині, заморожені овочі – непогана альтернатива консервованим, хоча в момент приготування кількість клітковини і вітамінів у них знижується.

"І сезонні овочі – салати з сирого буряка, дайкона, гарбуза, моркви, капусти, заправлені олією (оливкова, лляна, гарбузова) за своєю цінністю набагато краще за консервовані", – додала Кляуз.

''Нездорове харчування'': дієтологиня попередила про шкоду популярного ''зимового'' продукту

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені дійшли висновку, що часте вживання бургерів значно підвищує ризик виникнення астми.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки