Отрута замість їжі: із чого роблять в Україні шаурму і як її продають

Із чого роблять шаурму

У точках продажу шаурми в Києві часто не дотримуються правил зберігання продуктів і працюють без відповідних документів від санстанції.

До такого висновку прийшли журналісти "Фактів", які провели власну перевірку після масового отруєння цим фастфудом у столиці.

"Під час перевірки встановили, що зіпсовану шаурму продавали на локаціях біля трьох станцій метро - Оболонь, Поштова площа і Дарниця. Ці кіоски закриті, але виявляється інші, поруч спокійно працюють, ніхто не перевіряв і невідомо, чи там все у порядку з м'ясом і соусами", - йдеться в сюжеті.

Читайте: Російські вчені навчилися перевіряти шаурму на котятину

За словами журналістів, ніяких документів ніхто не показує. При цьому санкнижки або немає взагалі, або вона просто куплена.

На кадрах видно, що продукти піддаються впливу комах і в більшості випадків виглядають не дуже свіжими. Лікарі попереджають - у таку спеку вони перетворюються на справжню отруту, так як у них накопичуються небезпечні мікроорганізми.

У результаті виникає кишкова інфекція, яка супроводжується високою температурою, діареєю і блювотою.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві кількість госпіталізованих шаурмою досягла 70 осіб . Страва була куплена у чотирьох різних місцях.