Паста і баста: топ-3 корисних страв із макаронів

12,0 т.
Паста і баста: топ-3 корисних страв із макаронів

25 жовтня у світі відзначають міжнародний день пасти.

Рішення присвятити спагетті, лазаньї, канеллоні й іншим макаронним виробам особливий день було прийнято саме 25 жовтня на Всесвітньому конгресі пасти в Римі у 1995 році. Є також версія, що дата свята вибрана не випадково, адже це день народження Колумба, любителя пасти.

Важливо додати, що навіть макарони могуть бути корисними, але тільки якщо вони зроблені з пшеничного борошна твердих сортів. Також на сьогоднішній день існує безліч варіацій корисних макаронних виробів, зроблених із цільнозернових сортів борошна, рисової муки. Крім того, існують безглютенові сорти, а також види з додаванням різних овочів, зокрема корисного шпинату.

"МедОбоз" пропонує приготувати ці 3 різні страви і відзначити день пасти здоровим обідом.

Грецький салат із макаронами

Інгредієнти: макарони "фузіллі" або "пенне", помідори черрі, маслини, оливкова олія, чорний мелений перець, сир "Фета".

Як готувати:

Макарони відварити до стану "аль денте", охолодити. Порізати навпіл помідори черрі, додати чорні маслини, фету, посипати чорним меленим перцем і побризкати оливковою олією. Додати макарони і перемішати.

Прикрасити можна листям базиліка.

Паста з руколою і кедровим горіхом

Інгредієнти: спагетті, свіжа рукола (100 гр), кедрові горіхи (50 гр), готовий соус "Песто", сир "Пармезан", часник, оливкова олія.

Як готувати:

1. Відварити пасту до стану "аль денте".

2. Розігріти сковороду й обсмажити на ній 1 упаковку кедрових горішків, туди ж, ближче до кінця, додати натертий зубчик часнику. Обсмажувати близько 3 хвилин на середньому вогні. Перекласти горішки в чашку.

3. У гарячу пасту додати соус "Песто" (3 столові ложки), кедрові горіхи, рукколу. Все перемішати, посипати тертим пармезаном.

Теплий салат з пастою й овочами-гриль

Інгредієнти: Паста "Фарфалле", кабачок, часник, картопля, перець солодкий, морква, соус "Песто", сир Пармезан.

Як готувати:

1. Відварити макарони до стану "аль денте". Гарячу пасту перекласти в миску з песто, одразу ж перемішати і накрити кришкою.

2. Перці очистити, нарізати уздовж великими смужками. Кабачок нарізати навскоси кружальцями завтовшки 0,5 см, картопля - кружальцями завтовшки 2-3 мм. Моркву розрізати вздовж. Часник розчавити часниковим пресом, покласти у велику миску, додати масло. Збити масло з часником виделкою, додати овочі і перемішати.

3. Розігріти гриль або сковороду-гриль, обсмажити овочі до готовності. Розкласти теплу пасту по тарілках, зверху помістити овочі.

4. Потерти на пасту й овочі "Пармезан", прикрасити свіжим листям базиліка.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", локшина швидкого приготування може бути небезпечною для здоров'я.