Під Києвом у жінки виявили ботулізм
Оновлене. У рибних консервах, через які, за попередньою інформацією, у киянки виявили випадок ботулізму, не знайшли ботулінічного токсину.
Інцидент стався 19 жовтня. Як спочатку повідомили в Держспоживслужбі в Київській області, йшлося про продукт ТМ "Аквамарин".
"Надійшло повідомлення про реєстрацію випадки захворювання на ботулізм, пов'язаного з вживанням рибної консерви" Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії ", у жителя с. Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району Київської області", – йшлося в заяві.
Читайте: Як уникнути ботулізму від домашньої консервації: мікробіолог дала пораду господаркам
Як пізніше заявили у головному управління Держпродспоживслужби у місті Києві, у зразку рибної консерви "Скумбрія атлантична натуральна з додаванням олії", ТМ "Аквамарин" ботулінічного токсину не виявлено.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в Києві через вживання в їжу сушеної риби, виготовленої в домашніх умовах, почастішали випадки захворювання на ботулізм.