Пити чи не пити? Названо головні плюси і мінуси кави
Кава - це корисний продукт харчування, однак зловживання може призвести до побічних наслідків.
Дієтолог Світлана Фус розповіла про її властивості в своєму Instagram, а також скільки чашок можна пити на день.
Читайте: Кава з маслом: американець придумав секрет довголіття
Кава стимулює вироблення інсуліну. А хронічно підвищений рівень інсуліну може вести до ожиріння.
У каві міститься кофеїн, який збуджує нервову систему, підвищує тиск, сечовиділення, звужує судини. А це в свою чергу може спровокувати "утворення целюліту".
Більше трьох чашок на день викликає зневоднення.
Регулярне вживання викликає звикання нервової системи до стимулятора, не отримуючи який, ми стаємо млявими і дратівливими.
Безпечна кількість - до трьох чашок на день, якщо при цьому не пити чай.
При додаванні молока або вершків подразнюючу дію кофеїну на слизову оболонку шлунка знижується. Але в такому випадку необхідно також регулювати кількість молока. Адже воно містить жир і молочний цукор - лактозу.
Якщо випили латте - це вважається перекус, за кількістю калорій так точно. З цієї причини не рекомендується пити каву з молоком між прийомами їжі.
Як повідомляв OBOZREVATEL, існує багато досліджень з приводу вживання кави, які часто суперечать одне одному. Нещодавно вчені в США знайшли зв'язок між раком легенів і цим напоєм.
При цьому інші дослідники заявили, що на день для збільшення працездатності потрібно випивати дві чашки кави.