Призводить до ожиріння: названі небезпечні страви
Лабораторний експеримент довів, що їжа, що зазнала сильної обробки, сприяє споживанню більшої кількості калорій і ожирінню.
"Світове населення стає все товщим - причому досить швидко: з 1975 року по теперішній час кількість людей, які страждають на ожиріння, збільшилася по всьому світу в три рази", - пише видання Der Standard.
Головним фактором є харчові звички, такі, як споживання багатої вуглеводами їжі або напоїв з великим вмістом цукру.
У дослідженні, проведеному Кевіном Холом з Національного інституту здоров'я в Бетесді, взяли участь 20 осіб, які протягом чотирьох тижнів жили і харчувалися в лабораторії.
"Перші два тижні половина людей харчувалася напівфабрикатами, що зазнали сильної обробки, наступні 14 днів - свіжоприготовленою їжею з незначним ступенем обробки. Схема харчування іншої половини групи була зворотною", - зазначає видання.
Читайте: У причинах глобальної епідемії ожиріння знайшли помилку
Страви, ефект яких вивчався, були однакові в плані вмісту калорій, жиру, цукру, солі, клітковини і макроелементів, однак викликали різний апетит: учасники групи, що харчувалася напівфабрикатами, в середньому споживали на 508 ккал у день більше і через два тижні харчування напівфабрикатами додали у вазі один кілограм.
Що саме викликає таке розходження, вчені можуть тільки припускати. Можливо, це пов'язано зі швидкістю споживання їжі, кількістю напоїв або різним вмістом білка в стравах.
Як повідомляв OBOZREVATEL, дієтолог Світлана Фус розповіла, що зайва вага з'являється в результаті хронічного йододефіциту.