Продукт стає токсичним: лікарі назвали найшкідливішу страву
Смажена на олії картопля є найшкідливішою стравою з цього овоча. Вся справа в тому, що масло досягає дуже високої температури кипіння і в ньому утворюються шкідливі речовини.
За інформацією кандидата медичних наук Анатолія Печінки, вони можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю, пише "Сегодня".
"Температура кипіння олії досягає 180 градусів. Вона стає токсичною і в ній утворюються канцерогени. При смаженні на салі їх утворюється менше", - зазначив лікар.
Читайте: Їмо щодня: які продукти найчастіше підробляють
Він також уточнив, що смажити картоплю корисніше без гострих спецій. Однак від страви варто зовсім відмовитися людям із захворюваннями печінки. Найкращою ж технологією приготування картоплі лікар назвав запікання.
"Найкорисніша картопля - запечена, на другому місці - зварена "в мундирі", тому що з неї частково вимиваються мікроелементи", - пояснив Анатолій Печінка.
Як писав OBOZREVATEL, медики розповіли, чи можна їсти кавуни і дині вже у липні.