Рання полуниця: лікар попередила про небезпеку

Рання полуниця: лікар попередила про небезпеку

Полуниця є корисним продуктом, тому її потрібно вживати, якщо мова йде про сезонної ягоди. Та ж, яка з'явилася на полицях супермаркетів на місяць-три раніше, несе загрозу здоров'ю через високий вміст шкідливих речовин.

Так, в ній містяться нітрати і пестициди, розповіла дієтолог Ксенія Шкляр, передає ГолосUA. Ризики зростають, якщо вона ще й полежала кілька днів.

За словами лікаря, вітамінів в таких ягодах практично немає, а нітрати, за допомогою яких її вирощували, в холоді (наприклад, в холодильнику) перетворюються в нітрити - канцерогенні речовини, вкрай небезпечні для організму.

Читайте: Полуниця в дитячому раціоні: користь і шкода смачною ягоди

"Вже точно не варто давати дітям ранню полуницю - потрібно дочекатися, поки вона дозріє сама в сезон і дуже акуратно вводити цей продукт в дитячий раціон", - рекомендує Шкляр.

Також важливо пам'ятати, що ранні ягоди більш алергенні, тому при схильності до появи тих чи інших симптомів, краще все ж дочекатися своєчасних плодів навіть дорослим.

Раніше "МедОбоз" розповідав про небезпеку мінеральної води.