Руйнує ДНК і вкорочує життя: дієтолог розповіла про небезпеку смаженого

23,8 т.
Руйнує ДНК і вкорочує життя: дієтолог розповіла про небезпеку смаженого

Вживання смаженої їжі може закінчитися досить плачевно, оскільки вона здатна у прямому сенсі слова руйнувати людський організм.

Про це попередила дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Facebook. "Ще раз нагадаю: не смажте! Не має значення, наскільки улюбленою і традиційною є та чи інша страва, але смажена їжа руйнує тіло: білки псуються, виводячи з ладу судини, кришталик, нерви, ДНК, викликаючи хронічні запалення, мутації і скорочуючи життя", – написала вона.

Читайте: Літній барбекю: вчені розповіли про шкоду смаженого м'яса

Відео дня
Руйнує ДНК і вкорочує життя: дієтолог розповіла про небезпеку смаженого

За словами дієтолога, здоровою альтернативою є в цьому випадку відварювання і легке тушкування.

Скиталінська також згадала, що нездорова їжа – це одна із причин розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Анна Галіцина розповіла, які продукти найбільше впливають на стан нашого здоров'я.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки