Щастя на тарілці: дієтолог розповіла, що їсти на сніданок, щоб бути успішним

Щастя на тарілці: дієтолог розповіла, що їсти на сніданок, щоб бути успішним

Чим менше на тарілці харчового "сміття" (сосисок, бутербродів з білим хлібом і салямі, зацукрованих сухих сніданків, смажених в олії оладок з варенням, коричневих жирних грінок і т.п.), і чим більше продуктів у первозданному вигляді, особливо, різнокольорових овочів, ягід, тим краще буде відчувати себе і працювати мікрофлора кишечника.

Про це повідомила дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, буде краще себе почувати і мозок, оскільки вони дуже взаємопов'язані. "Тим оптимальніше буде працювати весь організм, не виснажуючи резерви здоров'я, а також будуть збільшуватися шанси прожити довше і здоровіше", - додає вона.

Вона також наводить приклад, яким повинен бути сніданок.

Листова зелень (салат, рукола, буряк, петрушка), мікрозелень. Джерело фітонутрієнтів, вітаміну К (вітамін молодості), клітковини.

Броколі і цвітна капуста. Речовина сульфорафан сприяє посиленню детоксикаційних властивостей печінки.

Авокадо. Глутатіон омолоджує організм, сприяє гарному настрою.

Печений гарбуз. Каротиноїди, сприяють загоєнню пошкоджених тканин, поліпшують стан шкіри.

Варений буряк із хроном. Бетаїн, потужний харчовий геропротектор.

Оселедець норвезький. Омега-3, протизапальний ефект.

Печінка тріски. Вітамін Д. Сила в м'язах, посмішка на обличчі, міцне здоров'я.

Ложка оливкової олії extra virgin. Омега-9 жири, протизапальна дія.

Десерт:

Мандарин - половинка. Вітамін С, клітковина.

Чорноплідна горобина. Поліфеноли. Здорові судини і капіляри, здоров'я мозку.

Горіхи свіжі. Магній, корисна фітинова кислота, яка зменшує ризик остеопорозу.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", кислий вишневий сік, випитий за годину до сну, допоможе проспати довше.