Що їсти, щоб зігрітись і не додати у вазі
Починає все більше холодніти, пізніше настає ранок, швидше вечоріє. Скоро зима… Як змінити харчування в холодну пору, щоб їжа зігрівала і не додавала нам зайвих кілограмів.
Почнемо з режиму харчування. Їмо регулярно і повноцінно. Не робимо великих перерв між прийомами їжі. Коли ми ситі – ми легше переносимо холод.
Вживаємо їжу в теплому виді. Така їжа краще насичує і зігріває. Якщо не вдається з’їсти теплу їжу, вживайте теплі напої.
Сирі овочі заміняємо приготовленими або квашеними.
Читайте: Як підняти витривалість організму і захиститись від простуди
Можемо додати більше жирів – в виді горіхів, насіння, авокадо, вершкового масла. Але не зловживаємо ними.
Не забуваємо про каші - це може бути смачно! Тепла каша на гарнір буде не тільки зігрівати, але й давати організму вітаміни та мінерали, харчові волокна, вона нормалізує обмін речовин. І пам’ятаймо – повніють не від каш, а від кількості жиру, який в них додають.
Вводимо в раціон бобові, якщо, звісно, добре переносимо їх. Це і сочевиця, і горох, і квасоля і нут (декілька разів на тиждень).
Обов'язково їмо супи. Чудово насичує теплий густий овочевий суп. Він легко засвоюється і додає енергії.
Пам'ятаймо, що ми не потребуємо значного збільшення калорій в холодний період року. Досить вживати в щоденному меню на 150-200 калорій більше ніж літом. Це додатково 20 г насіння, одна порція каші.
Читайте: Відмовляйтесь від обіду або вечері двічі на тиждень
Виходимо на свіже повітря! Навіть в холодні дні варто йти на прогулянку і дихати свіжим повітрям. Рух нас також зігріває.
Пізня осінь і зима не час на дієти, але також не час повніти!