Що їсти в спеку

Що їсти в спеку

ХАРЧУВАННЯ У СПЕКУ: насичений сніданок, низькокалорійний перекус замість обіду і вечеря з легкозасвоюваного білка і овочів.

Коли спека надворі, їсти сильно і не хочеться. І не треба. Тому акцент робимо на сніданку, коли ще немає спеки.

Оскільки всяке підвищення і пониження температури - це стрес для організму, хоч і незначний. Невеликий стрес має оздоровлюючі властивості, мобілізує захисні сили організму (це явище має назву гормезис).

Щоб посилити горметичні властивості спеки, раціон наповнюємо продуктами-адаптогенами, з протизапальними, антиоксидантними, тонізуючими властивостями.

Відео дня

Читайте:

Надзвичайно корисні властивості чіа

СНІДАНОК

Багато всякого ЗЕЛЕНОГО ЛИСТЯ всіх відтінків - це фолати, які оберігають серце від інфаркту (знижують рівень амінокислоти гомоцистеїну -- своєрідного сигналу організму, що з людиною може трапитись інфаркт), індолами та поліфенолами - пігментами, що покращують здатність печінки до детоксу.

ОВОЧІ РІЗНИХ КОЛЬОРІВ - перець, помідори, фіолетовий салат радічіо, свіжу ріпчасту цибулю, авокадо, листочки буряка - кольорові пігменти, наприклад, каротиноїди бета-каротин та лікопен з перцю та помідорів захищають шкіру від шкідливої дії сонячних променів. Потрібно вживати з корисними жирами, тоді всі ці пігменти будуть засвоюватися в повній силі.

Читайте:

Основні правила довгожителів

Такими ЖИРАМИ є гама-ліноленова кислоти із стебел портулаку (корисний підвид омега-6) і олеїнова із авокадо. А також омега-3 із печінки тріски. Омега-3 заслуговують на особливу увагу: вони мають сильну протизапальну дію, і запобігають утворенню тромбів (особливо актуально в спеку людям з високим тиском, варикозною хворобою і взагалі всім, кому вже за 40+. А у печінці тріски є також і вітамін Д, що діє не лише протизапальну дію, але і покращує структуру кісток, шкіри, судин, і захищає від мутацій та онкологічних захворювань. Корисними жирами багате і насіння чіа.

БІЛОК - рослинний із грибів шиїтаке і трохи витриманого сиру. Шиїтаке - король-адаптоген.

Обліпиха - королева по вмісту різних водорозчинних вітамінів, каротиноїдів, флавоноїдів. Має протизапальний, противиразковий, антитромботичний, антиалергічний, протираковий та багато інших ефектів. Напій треба готувати так, щоб розмолоти і насіння, там всього корисного також дуже багато.

Любіть життя і людей навколо, бережіть свої здоров'я і природу, бо кожна мить на цій землі є неповторною!

Ось мій сніданок на двох:

Що їсти в спеку

1. Тарілка зелені, овочів.

2. Ягоди і фізаліс.

3. Гречка з грибами шіїтаке.

4. Сир зрілий.

5. Печінка тріски.

6. Обліпиховий напій.

7. Насіння чіа, настояне на мигдалевому молоці, без цукру. З'їли із ягодами.

А тепер придивіться уважно, і побачите, як багато овочів, ягід і рослинної їжі.

disclaimer_icon
Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
Джерело:
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки