"Шкіра стає в'ялою і запаленою": названо продукти, що викликають швидке старіння

28,6 т.
'Шкіра стає в'ялою і запаленою': названо продукти, що викликають швидке старіння

Систематичне і надмірне вживання солодощів і цукру призводить до швидкого старіння організму.

Про це розповіла на своїй сторінці в Instagram дієтолог Світлана Фус. Вона пояснила, що "пов'язано це з системним впливом надлишку простих вуглеводів на білки організму – колаген та еластин".

За словами дієтолога, при тривалому вживанні цукру надлишок глюкози, який накопичується в організмі вступає у взаємодію з білками і починається процес неферментативного глікування білків. Під його впливом колаген та еластин тверднуть, ламаються і перестають виконувати свої функції.

Відео дня
Названо продукти, що викликають швидке старіння

"Це призводить до руйнування суглобів, зниження еластичності зв'язок, а шкіра перестає бути підтягнутою, стає сухою, в'ялою, з'являються зморшки, виникають запальні елементи на шкірі обличчя, спини, грудей", – написала Фукс.

Як ви думаєте, чому дієтологи так активно виступають проти вживання великої кількості солодощів і цукру зокрема? На це у нас є підстави - результати досліджень про вплив надлишку глюкози, і взагалі всіх простих вуглеводів на організм людини. ☝☝☝ Доведено, що надлишок простих вуглеводів в харчуванні людини призводить до розвитку ожиріння, підвищує ризик появи цукрового діабету, судинних захворювань, патології суглобів і шкіри, знижує імунітет. Крім того, йде швидке старіння організму в цілому. Пов'язано це багато в чому з системним впливом надлишку простих вуглеводів на білки організму - колаген та еластин. ☝☝☝ Ці білки складають основу сполучної тканини, на них припадає від 25% до 45% всіх білків організму. Саме колаген, разом з еластином відповідають за пружність, еластичність і міцність шкірних покривів, хрящової тканини, зв'язок і м'язів в організмі. Коли протягом тривалого часу ми вживаємо багато простих вуглеводів, надлишок глюкози, який з ними надходить, зв'язується в першу чергу з білками. Цей процес називається неферментативне гликирование білків. Якщо колаген та еластин піддаються глікірованія, вони деградують - втрачають гнучкість, тверднуть, ламаються. І природно, погано виконують свої функції. ☝☝☝ Це, як ви розумієте, призводить до руйнування суглобів, зниження еластичності зв'язок, а шкіра перестає бути підтягнутою, стає сухою, в'ялою, з'являються зморшки, виникають запальні елементи на шкірі обличчя, спини, грудей. Цікава тема? Ставте "+" в коментарях, і я продовжу. # чтобихудетьнадоесть # діетологфус # діетологкіев # діетологонлайн # діетамбой

Публікація від Дієтолог Світлана Фус (@ dietolog.fus)

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог розповіла, як усього за кілька тижнів за допомогою правильного харчування позбутися целюліту і схуднути в ногах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті призначені для загального інформаційного використання і не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти "MedOboz", гарантують, що весь контент який ми розміщуємо, публікується і відповідає найвищим медичним стандартам.Наша мета в максимально якісному інформуванні пацієнтів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань для їх своєчасного звернення на очну консультацію до лікаря.

Популярні лікарі

Ліки