Шкода чи користь від ГМО? Дієтолог дала відповідь
Дієтолог Олена Кален запропонувала розібратися, що таке генно-модифікований організм (ГМО) і для чого його використовують в сучасному світі.
"ГМО - це організми, в генотип яких введені гени іншого живого організму. Ці відкриття дозволяють людству лікувати захворювання, створювати ліки, нові види рослин і навіть тварин. Наприклад, троянди і півонії яскравих забарвлень, кішки, які не викликають алергії" , - написала вона в Instagram.
Кален зазначила, що в харчовій промисловості ГМО - це продукти, з новими властивостями: тривалий термін зберігання, стійкість до впливу шкідників, підвищений вміст вітамінів, зручність транспортування і найважливіший фактор - здешевлення та прискорення виробництва і вирощування.
⠀
"Все це призвело до того, що на прилавках подібні продукти тепер присутні постійно. Можна купити овоч чи фрукт, і він тижнями буде зберігати свою свіжість і привабливість. Для виробників це прекрасно, адже вони не терплять збитків у вигляді зіпсованих продуктів", - пояснила дієтолог.
Читайте: Як позбутися від жиру на животі: названі продукти
⠀
При цьому, за її словами, до цих пір невідомо як ці продукти впливають на організм людини, немає ні короткострокових результатів, ні віддалених, хоча і проводилося безліч експериментів на щурах.
"Деякі з досліджень показали появу ракових клітин в їх організмі і збільшення рівня безпліддя. Але вважається, що в експерименті не було чистоти умов проведення. При цьому є й достовірні дані про токсичність окремих видів, наприклад генно-модифікованої кукурудзи", - підсумувала Кален.
{"url":"https://www.instagram.com/p/B2BN0KXnR3b/","id":"B2BN0KXnR3b"}Як повідомляв OBOZREVATEL, дієтолог дала слушні поради, як мотивувати себе для схуднення.