Супрун назвала смертельно небезпечні продукти
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала українців зменшити вживання хліба, солодощів, солі, смаженої їжі та алкоголю.
На своїй сторінці у Facebook вона попередила, що таке харчування підвищує ризик появи хвороб серця і судин, а також смертності від них. У той же час Супрун порадила більше вживати фруктів, цільнозернових злаків, бобових, горіхів і риби.
"Наскільки високі [ризики] — показали результати великого дослідження, в якому аналізували зв'язок харчування і ризиків смерті від серцево-судинних хвороб. У результаті Україна посіла перше місце за смертністю від цих хвороб у Європі. 4 смерті з 10 пов'язані саме з неправильним харчуванням", — написала Супрун.
Читайте: Це не лікується: Супрун розкрила міфи про відоме захворювання
"Надавайте перевагу цільнозерновому борошну, хлібу із цільного зерна, цільним крупам із високим вмістом клітковини. Клітковина це й фрукти, овочі, горіхи, насіння, соя та боби", — порадила вона.
Також Супрун порекомендувала зменшити споживання цукру, заявивши, що добова норма не повинна перевищувати 5 чайних ложок.
{"url":"https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/2300426250241929","width":"500","height":"679"}Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Супрун розповіла українцям, як правильно пити алкоголь.