Супрун назвала смертельно небезпечні продукти

36,3 т.
Супрун назвала смертельно небезпечні продукти

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала українців зменшити вживання хліба, солодощів, солі, смаженої їжі та алкоголю.

На своїй сторінці у Facebook вона попередила, що таке харчування підвищує ризик появи хвороб серця і судин, а також смертності від них. У той же час Супрун порадила більше вживати фруктів, цільнозернових злаків, бобових, горіхів і риби.

"Наскільки високі [ризики] — показали результати великого дослідження, в якому аналізували зв'язок харчування і ризиків смерті від серцево-судинних хвороб. У результаті Україна посіла перше місце за смертністю від цих хвороб у Європі. 4 смерті з 10 пов'язані саме з неправильним харчуванням", — написала Супрун.

Читайте: Це не лікується: Супрун розкрила міфи про відоме захворювання

"Надавайте перевагу цільнозерновому борошну, хлібу із цільного зерна, цільним крупам із високим вмістом клітковини. Клітковина це й фрукти, овочі, горіхи, насіння, соя та боби", — порадила вона.

Також Супрун порекомендувала зменшити споживання цукру, заявивши, що добова норма не повинна перевищувати 5 чайних ложок.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Супрун розповіла українцям, як правильно пити алкоголь.