Названо продукти, які можуть викликати серцеву інфекцію
Надлишок марганцю в організмі, який міститься в шпинаті, молюсках, горіхах та інших продуктах, може сприяти зростанню бактерій золотистого стафілокока.
Це "відключає" захист організму від вторгнення мікробів і може призвести до смертельної інфекції серця.
В даний час один з трьох осіб має на шкірі велика кількість інфекцій, від відносно незначних інфекцій шкіри, таких як фурункули, до більш серйозних інфекцій в крові, легенях і серці.
Більшість інфекцій викликані групою золотистого стафілокока, який стійкий до антибіотиків.
Марганець є природним мінералом в нашому організмі і зазвичай зустрічається в нирках, підшлунковій залозі, печінці і кістках.
Це правда, що марганець може допомогти зберегти здорову структуру кістки, кістковий метаболізм і допомагає створити необхідні ферменти для побудови кісток.
Однак велика кількість марганцю у вигляді добавок або в натуральному вигляді (занадто багато фруктів і овочів - Авт.), Може призвести до цілого ряду проблем, деякі з яких смертельні.
Висновки дослідників в Медичному центрі Вандербільта, США, довели, що дієта модифікує ризик інфекції.
Читайте: Дієта для здорового серця: названі продукти, які допоможуть жити довше
Незамінний мікроелемент міститься в харчових продуктах, таких як шпинат, молюски, горіхи, насіння гарбуза, квасолі, тофу і чаї.
Високі дози марганцю протягом тривалого періоду часу можуть викликати м'язовий біль, пошкодження нерва і інші симптоми, такі як втома і депресію.
Для більшості людей 4 мг або менше в день, навряд чи завдадуть шкоди, але для літніх людей, які можуть бути більш чутливі до марганцю, доза повинна бути менше, ніж 0,5 мг.
Було встановлено, що надлишок марганцю інактивує ключову лінію захисту від патогенних мікроорганізмів - реактивний викид кисню вродженої імунної системи.
Цікаво, що деякі люди, які мають підвищений ризик стафілококових інфекцій, зокрема, ендокардит, мали вищий рівень марганцю в організмі.
До них відносяться споживачі ін'єкційних наркотиків, пацієнти з хронічними захворюваннями печінки і пацієнти з довгостроковими внутрішньовенними дієтами.
Подальші дослідження вивчають, як марганець транспортується і регулюється в людському організмі і чому саме серце особливо вразливе до фатальних стафілококовим інфекцій, при високих рівнях марганцю.
Вони також вивчають вплив інших поживних мінеральних речовин і вітамінів на розвиток і виникнення інфекцій.
Як повідомляв раніше "Обозреватель", 10 кроків допоможуть зберегти серце здоровим.