Цукор ні до чого! Вчені назвали головну причину набору ваги
Вчені з Китайської академії наук провели дослідження їжі, яка найбільше сприяє набору ваги. Всупереч поширеній думці, найсильніше гладшають не від солодких, а від жирних продуктів.
До такого висновку дослідники дійшли після експерименту з 29-ма різними дієтами, на які "посадили" кілька сотень мишей, пише The New York Times. Одну групу піддослідних годували тільки продуктами з насиченими і ненасиченими жирами, другу - з малою кількістю вуглеводів, а треті їли чистий цукор і страви з низьким і високим відсотком білка.
Після трьох місяців досліджень тільки деякі миші погладшали - майже всі вони були на дієті з високим вмістом жиру у стравах. У мізках у цих тварин відбулися зміни деяких генів, пов'язаних зі сприйняттям нагороди: жирна дієта зробила їх щасливими.
Читайте: Організм може не витримати: названа серйозна небезпека популярної дієти
Більше жоден раціон, включно з суцільними солодощами, не привів до істотної зміни ваги або генів.
Відзначається також, що гладкі миші під час своєї "жирної" дієти з'їдали менше продуктів, ніж інші. Дослідники вважають, що жирні страви стимулювали і змінювали ділянки мозку, завдяки чому миші жадали жирної їжі й ігнорували сигнали організму про достатню кількість енергії.
Як писав OBOZREVATEL, низьковуглеводні дієти збільшують ризик виникнення онкологічних захворювань і навіть смерті.