Лише чашка у день: вчені назвали несподівану користь чаю
Вживання чашки чаю або жмені ягід чорниці у день — знижує ризик серцево-судинних захворювань.
До такого висновку прийшли вчені Університету Західної Австралії, передає Live Science. Фахівці проаналізували дані про 53 тисячі осіб. За їхнім здоров'ям стежили протягом 23 років.
У кінці дослідження у 12 тисяч учасників з'явилися порушення у роботі серця. Добровольці, які вживали в день приблизно 500 міліграмів флавоноїдів, мали нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту й хвороби периферичних артерій.
Читайте: Секс як ліки від багатьох хвороб: подробиці
При цьому потрібна кількість флавоноїдів, які володіють протизапальними властивостями, міститься у чашці чаю, чорниці та інших продуктах.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені дізналися, що споживання віскі у помірних кількостях може захистити від раку і низки важких захворювань.