Як пральний порошок: з'ясувалася нова небезпека кави у стіках
У склад популярної кави у стіках входять Е-добавки, гідрогенізовані жири з канцерогенною дією і фосфати, аналогічні тим, які використовуються у пральному порошку.
Про це попередила експерт у сфері товарознавства Олена Сидоренко. У багатьох із них немає ні сліду молока, пише "112 Україна".
Зазначається, що за яскравими назвами і кольоровими упаковками "три в одному" ховається гримуча суміш цукру і консервантів. Розчинна ж кава в такому продукті часто не перевищує і 7%.
Читайте: Загрожує пухлиною: з'ясувалася небезпека популярного продукту
Крім цього, стік часто вміщує фосфати, які відповідають за імітацію в чашці пінки. Аналогічні добавки використовуються у пральних порошках. Чим більше їх потрапляє в організм, наголосила Сидоренко, тим імовірнішою є поява дисфункції нирок і розвиток остеопорозу. Для дітей така кава небезпечна нервозним, роздратованим станом.
Примітно також, що замінники вершків і цукру, що використовуються у виробництві, є відомими канцерогенами, які несуть загрозу діабету і ожиріння. Крім цього, ядерний хімічний склад напою легко може викликати гостре отруєння.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше лікарі попередили про те, що вживання кави може призвести до стресу і панічних атак.