Як правильно вибирати кавун: прості поради

16,6 т.
Як правильно вибирати кавун

"Гарний" кавун можна відрізнити за яскравим і контрастним кольором кірки і вираженою жовтою плямою на боці, що залишилася від зіткнення із землею.

При цьому його не можна надрізати на пробу, бо в такому надрізі, особливо на спеці, легко розмножуються шкідливі мікроорганізми. Так що покупцям краще не пробувати вже надрізану ягоду, а орієнтуватися за зовнішніми параметрами, пишуть "Известия".

Так, кірка повинна бути цілою - кавун із тріщинами купувати не можна - і твердою. Спробуйте натиснути на неї нігтем: якщо ніготь легко протикає поверхню, найімовірніше, ягода незріла.

Відео дня

Читайте: Як швидко приготувати солоний кавун: рецепт страви

Стиглий кавун повинен бути великим, але при цьому не відрізнятися сильно за розміром від інших ягід продавця.

Вважається, що "середня" вага кавуна - від 5 до 7 кг.

Крім того, зверніть увагу на хвостик кавуна - у ягоди, яку зірвали стиглою, він буде жовтуватим і сухим. А ось у недостиглої - зеленим. Якщо його немає зовсім, не виключено, що продавець намагався приховати, що продає незрілий товар.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українські журналісти разом з експертами провели в Києві експеримент, під час якого перевірили, чи можна їсти ранні кавуни, які вже заполонили ринки і магазини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки