Як правильно вибирати кавун: прості поради
"Гарний" кавун можна відрізнити за яскравим і контрастним кольором кірки і вираженою жовтою плямою на боці, що залишилася від зіткнення із землею.
При цьому його не можна надрізати на пробу, бо в такому надрізі, особливо на спеці, легко розмножуються шкідливі мікроорганізми. Так що покупцям краще не пробувати вже надрізану ягоду, а орієнтуватися за зовнішніми параметрами, пишуть "Известия".
Так, кірка повинна бути цілою - кавун із тріщинами купувати не можна - і твердою. Спробуйте натиснути на неї нігтем: якщо ніготь легко протикає поверхню, найімовірніше, ягода незріла.
Читайте: Як швидко приготувати солоний кавун: рецепт страви
Стиглий кавун повинен бути великим, але при цьому не відрізнятися сильно за розміром від інших ягід продавця.
Вважається, що "середня" вага кавуна - від 5 до 7 кг.
Крім того, зверніть увагу на хвостик кавуна - у ягоди, яку зірвали стиглою, він буде жовтуватим і сухим. А ось у недостиглої - зеленим. Якщо його немає зовсім, не виключено, що продавець намагався приховати, що продає незрілий товар.
Як повідомляв OBOZREVATEL, українські журналісти разом з експертами провели в Києві експеримент, під час якого перевірили, чи можна їсти ранні кавуни, які вже заполонили ринки і магазини.