Як вибрати сухофрукти взимку: поради дієтологині
У зимовий час під час дефіциту вітамінів потрібно багато вживати сухофруктів. Вони послужать повноцінною заміною свіжих плодів.
Однак для того, щоб вони принесли користь і не нашкодили фігурі, необхідно ретельно підходити до їхнього вибору, розповіла в Instagram дієтологиня Ольга Усенко.
"Перед тим, як купити сухофрукти, потрібно дізнатися, чи вимочувалися вони в чомусь. Вони могли бути в цукровому сиропі, тоді весь сенс у них втрачається", – зазначила вона.
Дізнатися, чи не "купалися" вони в сиропі, можна за допомогою аналізу зовнішнього вигляду. Сухофрукти не мають блищати – матовий колір та зморщенність означають їхню натуральність.
Читайте: Чи можна їсти фрукти при схудненні: дієтологиня розкрила секрет
"В день ми їмо не більш ніж 50 гр такої категорії продуктів. І тоді (цього ж дня, коли вживали цей продукт) ми маємо обмежити фрукти", – наголосила дієтологиня.
За її словами, найкраще для зимового раціону підходять сушені фініки, курага, родзинки, чорнослив, яблука і груші.
Як писав OBOZREVATEL, заготовки на зиму традиційним способом – не найкращий спосіб зберегти корисні речовини овочів і фруктів.
Приготування варення передбачає використання великої кількості цукру, який і так міститься в ягодах і плодах. Термічна обробка зменшує корисні властивості, які має свіжий продукт.