Який хліб небезпечний: дієтолог розкрила правду

22,1 т.
Який хліб небезпечний: дієтолог розкрила правду

Дієтолог Світлана Фус рекомендує не вживати дріжджовий хліб з високорафінованого чистого борошна, в якому немає вітамінів, мінералів і харчових волокон.

На своїй сторінці в Instagram вона розповіла, що пропонує замінити його цільнозерновим хлібом.

"До некорисних термофільних грибків, які використовуються для випікання хліба, до білого рафінованого борошна додається маргарин або спред. Спреди містять канцерогенні речовини. Звичайно, якщо раз на місяць ви з'їсте дріжджову булочку, нічого страшного не трапиться. Але не варто робити це базовим продуктом у своєму харчуванні", – зазначила дієтолог.

Відео дня
Який хліб небезпечний: дієтолог розкрила правду

За словами Фус, збалансована їжа завжди дає більше насичення.

Читайте: Необхідно кожному: з яких продуктів можна отримати фолієву кислоту

"Якщо у вашому раціоні буде більше рослинної їжі, неочищеної, нерафінованої, вам менше буде хотітися таких продуктів харчування. Тому хліб вибираємо цільнозерновий. А дріжджову випічку вживаємо вкрай рідко", – порадила вона.

Як писав OBOZREVATEL, вчені вибрали з тисячі харчових продуктів 100 найбільш поживних і корисних. Серед них – риба, горіхи, брокколі, абрикоси, вишня, квасоля і навіть петрушка з паприкою та перцем чилі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки