Замінники цукру виявилися небезпечними для кишечника

12,4 т.
Замінники цукру виявилися небезпечними для кишечника

Багато хто вважає, що замінники цукру набагато корисніше звичайного цукру завдяки низькому вмісту калорій.

Однак як показало дослідження, опубліковане ScienceDaily, замінники погіршують стан пацієнтів із запальними захворюваннями. Погіршення стан наступало вже через шість тижнів вживання штучного підсолоджувача.

Зокрема, дослідження проводилося на мишах з хворобою Крона.

Хвороба Крона - запальне захворювання кишечника, яке може призвести до болю в животі, важкої діареї, кривавых выпорожнень, втрати ваги і слабкості.

Відео дня

Як відзначили вчені, в результаті опитування пацієнтів з таким же діагнозом з'ясувалося, що у них відзначається погіршення самопочуття після підсолоджувачів.

З'ясувалося, що підсолоджувачі роблять стінки кишечника більш сприйнятливим до бактерій і відповідно збільшують активність речовин, спрямованих на протидію цим бактеріям (мієлопероксидази).

В результаті виникає запалення і симптоми хвороби Крона посилюються.

Раніше "МедОбоз" розповідав, що замінники цукру можуть провокувати рак.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті призначені для загального інформаційного використання і не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти "MedOboz", гарантують, що весь контент який ми розміщуємо, публікується і відповідає найвищим медичним стандартам.Наша мета в максимально якісному інформуванні пацієнтів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань для їх своєчасного звернення на очну консультацію до лікаря.

Популярні лікарі

Ліки