''Знижує ризик захворювань'': учені назвали меню найпростішої дієти
Дослідники Гарвардської медичної школи назвали середземноморську дієту найпростішою для дотримання. Крім цього, її раціон здатний знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 25%.
Усі дозволені до вживання продукти мають високу калорійність, за рахунок чого людина не так гостро відчуває голод, як під час інших обмежень харчування. Меню в основному має складатися з білків і рослинної їжі, пише Eurek Alert.
"Середземноморська дієта у довгостроковій перспективі впливає на зниження ризику низки захворювань, особливо тих, які стосуються запалень, метаболізму глюкози і резистентності до інсуліну", ‒ пояснив провідний дослідник Шафкат Ахмад.
Читайте: Зимове харчування: додаткові калорії без зайвої ваги
Він наголосив, що меню дієти є дуже простим: достатньо на сніданок їсти яєчню з помідорами, а обід і вечерю ‒ овочевий салат з курячим філе і рибою. Також можна їсти макарони з твердих сортів пшениці, каші, бобові та запечену картоплю. Як заправку краще використовувати оливкову олію. Іноді можна дозволити собі фрукти в невеликих кількостях.
Як писав OBOZREVATEL, біологи прийшли до висновку, що один із видів дієт із плином часу не втрачає своєї ефективності. Дотримуючись простих правил, можна не лише скинути вагу, а й змусити організм переробляти не тільки глюкозу, а й жирні кислоти.