Ялицева олія лікує герпес на губах

34,4 т.
Ялицева олія лікує герпес на губах

У лікуванні герпесу на губах ефективним народним засобом є ялицева олія. Рекомендується змащувати нею уражені ділянки губ кожні дві години, а також перед сном. Про це повідомляє " Русское здоров'я ".

При його нанесенні є ймовірність посилення печіння, яке між іншим триватиме недовго.

Також у народному лікуванні герпесу для припікання бульбашок на губах може використовуватися настоянка прополісу.

Через 10-15 хвилин після припікання нанесіть на це місце який-небудь пом'якшувальний крем на основі ромашки, або ж мазь календули.

Читайте: Черкаський йог розповів, як боротися з весняною депресією

Відео дня

Також як і в лікуванні заїду, непоганими народними засобами від герпесу є вушна сірка і сік домашньої рослини каланхоє. Вушну сірку необхідно діставати з вух за допомогою ватної палички, або ж сірника, з намотаною на ньому ватою, і змащувати нею бульбашки герпесу кілька разів на день. Сік каланхоє віджимається зі свіжого листя рослини, і використовується таким же чином для змащування застуди на губах.

Є ще одне народне лікування герпесу, яке в деякій мірі боолюче, але дає непоганий результат: Опустіть у гарячий і свіжозаварений міцний чорний чай звичайну чайну ложку, і коли вона достатньо нагріється, прикладіть її до того місця, де є герпес. Рекомендується проробляти таку процедуру кілька разів на день.

Лікування герпесу на губах можна проводити за допомогою 70% спирту, одеколону, або ж такого медикаменту як валокордин. Гарненько змочіть ватку в ліках або в спирті, і притисніть до застуди. Швидше за все, вам буде боляче, але герпес після такої процедури значно підсушується.

Якщо герпес на губах з'явився у вас у зв'язку з переохолодженням організму, то в цьому випадку може допомогти звичайна кухонна сіль. Достатньо кілька разів на день прикладати до застуди трохи крупинок дрібної солі, і загоєння герпесу буде відбуватися набагато швидше. Також рекомендується щогодини класти на якик зовсім маленьку щіпку солі, і як тільки вона розчинитися, проковтнути її.

Добре підсушує не тільки прищі, але і застуду на губах звичайна зубна паста. Її слід наносити на губи, якщо ще не з'явилися пухирці, але вже відчувається свербіж, що передує їх появі. Ну а якщо бульбашки вже вискочили, то змащувати і їх.

Ще один народний засіб для догляду за губами, який допомагає, як від прищів, так і від герпесу, це плівка від яєчної шкаралупи. Акуратно відокремити її від внутрішньої сторони шкаралупи, і наклейте на уражене місце губ.

Лікування герпесу на губах за допомогою часнику:

Читайте: 10 штучних органів, які скоро можна буде собі встановити

Часник є відмінним народним засобом від герпесу, між іншим, як і від багатьох інших хвороб. Якщо у вас вискочила застуда на губах, регулярно натирайте її розрізаною часточкою часнику, або ж змащуйте свіжим часниковим соком. Ці ж процедури виконайте і перед сном. Після натирання болячки часником, добре змащувати її медом, змішаним у рівних пропорціях з яблучним оцтом.

Ще один рецепт народного засобу від герпесу з часнику:

Візьміть 2 ст. ложки йогурту, додайте до них 2 подрібнені зубчики часнику (можна натерти на тертці), 1 чайну ложку будь-якого розчинної кави, і стільки ж меду і пшеничного борошна. Гарненько все розмішайте, і накладіть невелику кількість суміші на ділянки губ, де є герпес. Після того як така народна мазь засохне і відвалитися, накладіть її знову.

Народний рецепт мазі для лікування герпесу:

Розмішайте половину ст. ложки меду з 1 ст. ложкою золи (просто підпаліть шматок паперу, і коли вона повністю згорить, використовуйте золу, що утворилася) із 3-ма подрібненими на дрібній тертці кусочками часнику. До речі можна навіть однією лише золою змащувати герпес, що вискочив.

Ще рецепти мазей для народного лікування герпесу на губах:

Відіжміть сік зі свіжих пелюсток календули, і 1 ст. ложку отриманого соку ретельно розітріть з 1 чайною ложкою вазеліну. Або ж розітріть 1 чайну ложку вазеліну з такою ж кількістю порошку календули (сухі квіти календули гарненько розітріть в порошок).

Для лікування герпесу на губах рекомендується змащувати уражені ділянки по кілька разів на день маслом обліпихи, олією гіркого мигдалю, а також маслом чайного дерева. Всі ці масла ви без зусиль зможете знайти в аптеці. Також для швидкого загоєння герпесу добре підійде змазування його соком, віджатим зі свіжого листя осики, лимонним соком, і прикладання до нього ще гарячих використаних чайних пакетиків.

Алоє - ефективний народний засіб від герпесу:

Просто змащуйте болячку соком, віджатим з листя цієї рослини. Також рекомендується для виліковування та профілактики герпесу пити по 1-й чайній ложці соку алоє кожного разу перед їжею. Правда цей сік є дуже гірким, тому можна розмішувати його, наприклад з медом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, які продукти піднімають настрій .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки