Алкоголь визнали причиною виникнення раку: медики вразили заявою

12,1 т.
алкоголь

Вживання алкоголю є безпосередньою причиною розвитку ракових захворювань.

Про це заявили медики з Нової Зеландії, передає "Лента.ру".

До захворювань, розвиток яких провокує вживання алкоголю, віднесли рак ротоглотки, гортані, стравоходу, печінки, товстої кишки, прямої кишки і молочних залоз.

Алкоголь, за даними вчених, став причиною 5,8% смерті (приблизно півмільйона) від раку в 2012 році у всьому світі. Найвищі ризики пов'язані зі зловживанням алкоголем, але мале і помірне вживання спиртних напоїв, як відзначають автори, також не може вважатися безпечним.

Відео дня

Читайте: Вчені розробили безпечну частку для лікування раку

Вчені не виявили впевненого зв'язку між помірним вживанням алкоголю і захистом організму від серцево-судинних захворювань. До своїх висновків вчені прийшли, провівши метааналіз досліджень, проведених за останні десять років найбільшими міжнародними і американськими організаціями, що займаються профілактикою і боротьбою із раковими захворюваннями.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше стало відомо, що перемогти рак допоможуть бактерії сальмонели.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки