Лікар розповів, наскільки небезпечний сколіоз для організму людини

9,0 т.
Лікар розповів, наскільки небезпечний сколіоз для організму людини

Відкладання лікування остеохондрозу старить організм, через що в Україні поширений феномен, що хребет престарілих людей виглядає набагато краще, ніж у підлітків.

Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на питання "Обозревателя", розповів лікар-вертебролог Геннадій Ігнатьєв.

Лікар пояснив, що якщо не звертати увагу на сколіоз, то недуг може мати серйозні наслідки для хребта.

Читайте: Експерт розповіла хитрощі, як зробити поставу королівсько

ю

"Спочатку відбувається сколіоз, псується постава. Сколіоз починає повільно переходити в остеохондроз - зменшується рухливість хребця. Хрящова тканина заміщується солями кальцію, іншими словами хребці зростаються", - заявив лікар.

Відео дня

За словами фахівця, поступово нерви в області хребта перестають нормально функціонувати, що впливає на діяльність внутрішніх органів і старить організм.

"Нерви не дають того імпульсу нейронів на інші системи, які потрібно і органи починаються працювати автономно. Вони не відмирають, але наприклад, в печінці починає утворюватися жирова дегенерація і проблеми підшлункової", - підкреслив вертебролог.

Читайте: Як за 60 секунд позбутися болю в спині: проста і дієва вправ

а

"Всі ці порушення призводять до того, що відбувається загальне старіння організму", - попередив Ігнатьєв.

"Відбувається парадокс люди похилого віку, яким 60-70 років у них хребет виглядає краще, ніж у молоді", - додав він.

Як повідомляв "Обозреватель", лікар-ортопед дав поради, як врятувати спину дитини від сколіозу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки