У США затвердили унікальні ліки від усіх штамів гепатиту С

29,1 т.
гепатит C

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило застосовувати в медицині ліки Epclusa.

Про це повідомляє Tech Insider.

Ліки борються одразу з усіма відомими штамами гепатиту C і надають майже 100%-й ефект через 3 місяці регулярного вживання.

Epclusa складається з софосбувіра й велпатасвіра. Обидві речовини були розроблені біофармацевтичною компанією Gilead Sciences. Софосбувір був схвалений для використання ще в 2013 році, а велпатасвір отримав дозвіл FDA тільки нещодавно.

Читайте: Симптоми алкогольного гепатиту

Відео дня

У світі від гепатиту страждає 130-150 млн людей. Хвороба ділиться на шість основних генотипів або штамів, на основі яких медики добирають відповідне лікування. Epclusa відразу бореться з усіма різновидами гепатиту C. Пацієнту лише потрібно щодня вживати одну таблетку упродовж 12 тижнів.

Після завершення прийому Epclusa у 95-99% пацієнтів, у яких цироз ще не розвинувся або перебуває на ранній стадії, вірусу в крові виявлено не було. Пацієнти із серйознішими порушеннями роботи печінки вживали Epclusa разом із рибавірином і відсоток лікування склав 94%.

Ліки від Gilead буде доступні небагатьом через велику ціни. Курс Epclusa обійдеться в $74760. Це на $10000 дешевше за ліки на основі одного лише софосбувіра.

Раніше "Обозреватель" писав, чи можна вилікувати гепатит.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки