Лікарі спростували користь алкоголю в помірних дозах

2,0 т.
Лікарі спростували користь алкоголю в помірних дозах

Відомий британський лікар Селлі Нортон спростувала популярний міф про користь спиртних напоїв у незначній кількості.

Як повідомляє газета The Daily Mail, у суперечці між прихильниками і противниками помірного вживання алкоголю з'явився новий аргумент. Дослідження показало, що навіть незначна кількість спиртного вже підвищує ризик розвитку деяких видів раку.

Значна кількість наукових дослідів, проведених за останні роки, підтверджувала користь помірного вживання алкоголю як профілактика серцево-судинних хвороб. Однак відомий британський лікар Селлі Нортон (перша у Великобританії жінка-хірург, яка проводила гастрошунтування) запевняє, що ці дослідження проводилися некоректно.

Відео дня

Читайте: Лікарі знайшли легкий спосіб, як захистити печінку від алкоголю

За її словами, помірне вживання алкоголю може бути корисне тільки для тих, хто раніше поглинав спиртне у великих кількостях. Для непитущих спиртне шкідливе в будь-яких дозах. Дослідження показали, що навіть незначні порції алкоголю (не більше одного келиха на добу) збільшують ризик раку грудей на 4%. Три і більше порцій спиртного щодня підвищують небезпеку раку на 40% -50%.

На думку низки експертів, алкоголь прямо або опосередковано спричинює виникнення 60 різних захворювань, включаючи багато видів пухлин, гіпертонію, цироз печінки і депресію. Дуже часто ми забуваємо про кількість калорій, що містяться в спиртних напоях, а вони є однією з причин ожиріння. Від 4% до 30% всіх смертей від раку в світі може пояснюватися вживанням алкоголю.

Повідомляється, що щорічно у Великобританії через алкоголь гинуть близько дев'яти тисяч осіб, і ця цифра продовжує зростати.

Читайте: Алкоголю - категорично ні: імунолог дав поради, як правильно лікувати ГРВІ

Однак споживання алкоголю призводить не тільки до проблем зі здоров'ям, воно також порушує пам'ять, концентрацію, сон, що може зруйнувати і кар'єру людини. Окрім цього, можуть виникнути проблеми в сексуальному житті, тому варто зайвий раз замислитися, перш ніж випити.

Як повідомляв "Обозреватель", британські медики з'ясували, що вживання півтори пляшки вина або шести-семи пінт (0,5 л) пива середньої міцності в тиждень є допустимою межею для організму. Ця норма спиртного не завдає особливої шкоди здоров'ю людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки