Експерти б'ють на сполох: криза добралася до ліжка росіян

17,2 т.
Експерти б'ють на сполох: криза добралася до ліжка росіян

У Росії через кризу люди стали менше займатися сексом. Такий висновок зробив керівник відділення сексопатології МНИИ психіатрії Микола Кибрик.

Як повідомляє "РСН", за даними експерта, почастішали звернення пацієнтів, які відчувають проблеми у відносинах з чоловіками.

"Люди стали піклуватися більше про своє фінансове становище, займатися життєво значущими для них речами, ніж сексуальним здоров'ям", - зазначив Кибрик.

Він додав, що до лікарів стали більше звертатися росіяни, які відчувають проблеми у відносинах з дружинами і складністю статевого самовизначення.

Відео дня

Читайте: Чим небезпечний оральний секс: виведення американських лікарів

"Проблеми стали більш життєво важливі - дисгармонійні відносини в родині, транссексуалізм, трансгендерні розлади. Зміна паспортної статі у трансексуалів, зміна устрою життя. Ось що хвилює деяких пацієнтів", - розповів Кибрик.

У свою чергу, петербурзький сексолог Дмитро Ісаєв повідомив, що щорічно стає все більше людей, які цікавляться зміною статі.

"Світова статистика, і Росія входить в ці цифри, говорить про те, що кількість звернень з транссексуальними проблемами щорічно збільшується на 14%", - поділився Ісаєв.

Крім цього, президент Національного інституту сексології Лев Щеглов розповів, що жителі Росії через складну економічну ситуацію менше часу стали приділяти сексу.

Читайте: Медики розповіли, як секс і поцілунки впливають на здоров'я

"У більшості криза викликає ніби замкнутість, урізання сексуальних сюжетів. Коли відбувається криза і найважливішою стає проблема, перебільшуючи, шматка ковбаси, то інтимна сфера убожіє і стає менш значущою. Організм налаштований на виживання", - пояснив Щеглов.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені радять батькам частіше говорити з дітьми про секс.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки