Не поліомієліт: в МОЗ назвали причину смерті 12-річного хлопчика на Волині

МОЗ

Причиною смерті 12-річного школяра на Волині став не поліомієліт, а стрімке протікання хвороби Гієна-Барре - гострого аутоімунного захворювання.

Про це пише прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про смерть дитини в Волинській області нібито від поліомієліту, повідомляємо, що за даними лабораторного, клінічного та інструментальних методів дослідження, причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гієна-Барре - гострого аутоімунного захворювання", - заявили в міністерстві.

Читайте: Ми боїмося: однокласники загиблого на Волині школяра здали аналізи на поліомієліт

Зазначається, що остаточне гістологічне підтвердження діагнозу буде відомо приблизно через 10 днів. Це пов'язано зі специфікою лабораторних досліджень.

Хвороба Гієна-Баррі - рідкісне захворювання, першою ознакою якого є параліч кінцівок. У МОЗ наголосили, що поліомієліт має схожі прояви, однак вакцинація дозволяє повністю подолати цю недугу. На сьогодні випадки млявого паралічу не пов'язані з поліомієлітом.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше в департаменті охорони здоров'я Волинської ОДА заперечували, що причиною смерті 12-річного хлопчика на Волині став поліомієліт, і заявили, що готують інформаційне повідомлення через МОЗ.