Більше тисячі українців щодоби вмирають через брак медикаментів - експерт

15,2 т.
Більше тисячі українців щодоби вмирають через брак медикаментів - експерт

Щодоби від нестачі медикаментів в Україні помирають більше тисячі пацієнтів.

Про це в прямому ефірі "Обозревателя" заявив глава правління благодійного фонду "Пацієнти України" Дмитро Шерембей.

"За дуже приблизними розрахунками, в Україні за добу більше тисячі людей, практично півтори тисячі, помирають від захворювань унаслідок того, що немає медикаментів. Смертність колосальна. 80% смертей в Україні відбуваються на дому. Люди не йдуть у лікарню, бо там, по суті, не допоможуть. Вони роблять спроби врятуватися вдома і помирають вдома. У Європі - це навпаки. 80% смертей, пов'язаних із хворобами, відбуваються в лікарні. Там люди довіряють установам охорони здоров'я, і йдуть туди за порятунком своїх життів", - сказав Дмитро Шерембей.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ:

Журналіст про лікарні "ДНР": медицина "процвітає", хабарі в рублях

На його думку, пріоритетом у дискусії про економію в країні має бути життя.

"Життя - пріоритет №1, все інше - пріоритети №2", - наголосив глава правління благодійного фонду.

Він додав, що іноді до смерті пацієнтів призводить висока вартість ліків, яку не в змозі заплатити українці.

"За підрахунками неурядового сектору, якщо дерегулювати фармринок в Україні, прибрати всі регуляції, які годували чиновників, прибрати весь цей ланцюжок чиновників, які з цього харчувалися, ціна в аптечній мережі може впасти для простого споживача на 30-45%", - стверджує він.

Раніше "Обозреватель" публікував топ-11 країн із найкращою медициною.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки