Секс проти каменів у нирках: вчені розповіли про новий метод лікування

18,5 т.
Секс проти каменів у нирках: вчені розповіли про новий метод лікування

Турецькі вчені під час експериментів з'ясували, що ефективним способом боротьби з каменями в нирках є секс.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на блог Discover Magazine.

Зазначається, що за допомогою серії експериментів учені намагалися зрозуміти, чи сприяє регулярне статеве життя спонтанному виведенню ниркових конкрементів, розташованих у нижній частині сечоводу.

Добровольців, які брали участь у дослідженні, розділили на три групи. Членів першої попросили займатися сексом як мінімум три-чотири рази на тиждень. Пацієнтам із другої групи щодня давали тамсулозин (препарат, який зазвичай застосовується в лікуванні ускладненого сечовипускання, але іноді і як засіб проти сечокам'яної хвороби). Третя група виступила як контрольна.

Відео дня

Після двох тижнів експерименту 83,9% пацієнтів першої групи позбулися від каменів у нирках. У другій групі таких виявилося 47,6%, а в контрольній - лише 34,8%. Регулярний секс також пришвидшив виведення конкрементів: у середньому цей процес у першій групі зайняв десять днів (у другій - 16,6 дня, в третій - 18 днів).

Нирковокам'яна хвороба (нефролітіаз) - найпошириніше з урологічних захворювань. Воно проявляється у відкладенні конкрементів у нирках. Розміри каменів різноманітні - від дрібних, просоподібних, до великих, розміром із кулю для гольфу. Дрібні конкременти можуть виводитися з сечею, не викликаючи неприємних відчуттів. Конкременти розміром не менше двох-трьох міліметрів здатні викликати обструкцію сечоводу, яка супроводжується гострими болями в ділянці попереку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки