Краще утриматися: чому не варто занурюватися в ополонку на Водохреща

43,8 т.
купання, Хрещення, моржування

Всі українці 19 січня святкують Водохреща, головним атрибутом якої є купання в ополонці, однак така "розвага" може серйозно зашкодити організму людини.

Головний ризик полягає в тому, що навіть у людей із відсутністю серцево-судинних захворювань може виникнути серцевий напад, повідомляє видання 4mama.

Організм, під час занурення в крижану воду, отримує справжній шок, що призводить до серйозних порушень у роботі серця і можливого інфаркту.

За відсутності належної підготовки, виникає небезпека переохолодження тіла, яке може вимагати довгого лікування. Медики попереджають, що після Хрещення значно збільшується кількість людей із гіпертонією, яка виникає через різкий перепад температури тіла.

Відео дня

Читайте: Купання в ополонці на Водохреща: підготовка, протипоказання і правила

Крім того, значно знижується імунітет людини - це підвищує шанси заразитися інфекційними захворюваннями.

Особливо небезпечно занурення в ополонку людям, які мають хронічні захворювання, а також мають запальні процеси в організмі, які розпалюються з новою силою після купання в крижаній воді.

Як повідомляв "Обозреватель", "моржі" пояснили, як купатися на Водохреща в ополонці і не захворіти.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки