Вчені пояснили відмову "чоловічої сили" ходити наліво

9,0 т.
Вчені пояснили відмову 'чоловічої сили' ходити наліво

Вчені визначили, чому сперматозоїди чоловіків постійно при русі "витягують шию" направо. Виявилося, що так їм простіше балансувати обертання своїх джгутиків (хвостів).

Дослідники виявили, що джгутики сперматозоїдів завжди крутяться проти часової стрілки. Так чоловічі клітини отримують можливість переміщатися по статевих шляхах жінки - проти руху рідини, передає Лента.

Через рух хвоста проти годинникової стрілки сперматозоїди, по ідеї, повинні переміщатися тільки вліво, проте, за спостереженнями вчених, приблизно половина клітин "пливе" направо. Аналіз кінетики сперми показав, що чоловічі статеві клітини постійно згинаються посередині, щоб врівноважити сили, що примушують їх повертати наліво.

Відео дня

Читайте: Менше їжте: доведено, що ожиріння передається у спадок

Вчені прийшли до таких висновків у ході експерименту: вони розглянули як сперматозоїди поводяться в умовах перистальтичні активності. Траєкторія руху клітин придбала характерну форму серця, поки ті повертали вліво і вправо.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені встановили, у яких чоловіків найщасливіші дружини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки