В Україні допускають появу вірусу Зіка

2,2 т.
В Україні допускають появу вірусу Зіка

В Україні може з'явитися вірус Зіка через географічне положення. Про це заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає 44.ua.

"В Україні не зафіксовано жодного випадку зараження вірусом Зіка. На сьогодні це захворювання поширене в країнах із тропічним кліматом. Україна розташована на перетині всіх міграційних потоків, і українці також перебувають у цих країнах. Так що в Україні можлива реєстрація цих випадків", - заявив Рубан.

Він додав, що СЕС не рекомендує їздити в тропічні країни, особливо вагітним жінкам. "Захворювання протікає досить легко, воно може спричинити невисоку температуру в перші 2-4 дні", - зазначив глава СЕС.

Відео дня

За його словами, захворювання не передається статевим шляхом.

Як повідомляв "Обозреватель", у Колумбії підтвердили понад 20 тисяч випадків лихоманки Зіка.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки