Вмирають 6 зі 100: епідеміолог розповів про небезпеку немитих фруктів і брудних річок

11,0 т.
Вмирають 6 зі 100: епідеміолог розповів про небезпеку немитих фруктів і брудних річок

У літній сезон купання в небезпечних водоймах, вживання погано вимитих фруктів й ігнорування елементарних правил гігієни може виявитися летальним.

Про це в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на питання "Обозревателя", розповів головний епідеміолог Києва Михайло Росада.

За словами експерта, влітку через спеку та сезонних фруктів і овочів збільшується кількість інфекційних захворювань.

Читайте: Психологи пояснили, як зима і літо впливають на розум людини

"Якщо ми говоримо про кишкові інфекції, то найпоширенішими можуть бути і сальмонельоз, і холера. При сучасних міграційних процесах у світі, дуже легко привести із собою холерного ембріона. Однак уберегтися від холери дуже просто: мити руки і не пити невідому воду", - заявив лікар.

Відео дня

Як пояснив лікар, не варто ігнорувати кишкові захворювання, адже вони можуть серйозно нашкодити не тільки дитячому, а й дорослому організму.

"Кишкові захворювання можуть мати дуже неприємні наслідки, особливо якщо це дизентерія, сальмонельоз та навіть звичайна ротовірусна інфекція. У маленьких дітей це може призводити до зневоднення й інших неприємних наслідків. У дорослих при дизентерії може бути навіть перфорація кишечника", - попередив фахівець.

Читайте: Смертельна кишкова інфекція вбиває українців: небезпечні симптоми

"Ще хотілося б зазначити, що є хвороби, які передаються через купання у невідомих водоймах, наприклад, лептоспіроз, який має летальні наслідки. Кількість смертей хвороби досягає 10-15%", - додав він.

Як повідомляв "Обозреватель", лікарі попередили про небезпечні хвороби, якими легко заразитися на київських пляжах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки