Експерти розповіли, коли світ зможе забути про поліомієліт

5,1 т.
Експерти розповіли, коли світ зможе забути про поліомієліт

До 2020 року поліомієліт має бути остаточно подолано у всьому світі.

Про це заявив голова Ротарійського Національного комітету Поліо Плюс в Україні Сергій Завадський під час круглого столу.

"У 1996 році в Україні вже проводилась Турова вакцинація проти поліомієліту. І на 20 років ми практично забули про цю хворобу, поки у вересні минулого року не було виявлено 2 випадки захворювання на Закарпатті. За ці 20 років люди перестали боятися поліомієліту, хоча це страшна хвороба, яку неможливо вилікувати. Єдиний спосіб її уникнути - вакцинуватися. І наше завдання - допомогти батькам зрозуміти, як це важливо", - сказав він.

Відео дня

Читайте: "Смертельна" вакцина: правда і брехня про поліомієліт

За словами Завадського, асоціація соціальних благодійних клубів Ротарі бере участь в Глобальній ініціативі щодо ліквідації поліомієліту, мета якої - назавжди позбавити людство від цієї хвороби.

"Лише 20 років тому поліомієліт щодня викликав параліч в 1 тис дітей. Зараз дикий вірус продовжує циркуляцію тільки в двох країнах: Афганістані й Пакистані", - сказав він.

Раніше "Обозреватель" публікував, 20 фактів про поліомієліті і щеплення від нього.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки