Лікар дала безцінну пораду тим, кому ніколи хворіти

марлева пов\u0027язка грип

У разі зараження грипом дуже важливо вчасно прийняти противірусний препарат. Оскільки "грипом можна захворіти навіть у липні", такі препарати мають бути при собі цілий рік.

Про це "Обозревателю" розповіла дільничний лікар Ріта Гофман.

"При перших симптомах хвороби важливо, щоб під рукою були противірусні препарати. За законом підлості ми хворіємо або на роботі з ранку, або у відрядженні, або о 3 годині ночі у суботу. Дуже важливо, щоб цілий рік у домашній аптечці, у кишені джинсів, у косметичці, у сумці завжди лежала пара противірусних таблеток. Завжди, круглий рік, тому що на грип "А" можна захворіти навіть у липні", - попередила лікар.

Відео дня

Читайте: У МОЗ розповіли, коли в українських аптеках з'являться вакцини від грипу

"Одна таблетка може врятувати ситуацію, якщо ця таблетка прийнята вчасно. Після доби від початку клінічних проявів грипу противірусні засоби вже не допомагають", - наголосила Ріта Гофман. "У домашній аптечці у вас є такий препарат, але на роботу ви його не берете. А додому ви потрапите тільки через 10 годин. І коли ви повертаєтеся додому, вам вже не допоможуть ці ліки", - додала вона.

Медик також зауважила, що у розпал сезонних епідемій противірусні засоби допоможуть не перетворити будинок у "лазарет". "Коли поруч багато хворих, наприклад, якщо один член сім'ї захворів - всі інші взяли по одній таблетці кожного противірусного засобу, промили носоглотку на ніч, замазали оксоліновою маззю. Це вже локалізує інфекцію і підвищує ймовірність, що людина залишиться здоровою", - сказала лікар.

Як писав "Обозреватель", раніше Ріта Гофман розповіла про три штами грипу, які йдуть в Україну, пояснила, коли і кому слід робити щеплення від грипу, а також попередила про небезпечне ускладнення "свинячого" грипу.

Раніше Ріта Гофман озвучила інструкцію із профілактики грипу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки