Ризик захворювання на рак можна знизити завдяки відомому знеболювальному

3,0 т.
Ризик захворювання на рак можна знизити завдяки відомому знеболювальному

Знизити ризик захворювання на рак допоможе проста таблетка аспірину.

До такого висновку прийшли гарвардські вчені, передає The Daily Mail.

Під час дослідження вчені спостерігали за 136 тисячами осіб протягом 32 років.

У результаті виявилося, що тим, хто вживав аспірин, рідше ставили онкологічні діагнози. Особливо сильно препарат впливає на захворювання товстої кишки. Якщо вживати навіть чверть таблетки на день, то можна знизити ризик захворювання на рак кишечника на 20%.

Відео дня

Люди, які вживали аспірин щодня протягом 6 років, знижували ризик захворювання на рак на 19%.

Водночас, аспірин може збільшити ризик виникнення внутрішньої кровотечі, тому перед його вживанням необхідно порадитися з лікарем.

"Було б дуже розумно спочатку обговорити зі своїм лікарем вживання аспірину для запобігання шлунково-кишкового раку, особливо якщо в родині були випадки захворювання на рак", - прокоментував фахівець в дослідженні раку з Massachusetts General Hospital, провідний автор дослідження професор Ендрю Чен.

За словами Чена, аспірин в майбутньому може допомогти в запобіганні раку кишечника.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені визначили, що стрес прискорює розвиток раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки