У Ємені зафіксували страшну епідемію холери

7,3 т.
У Ємені зафіксували страшну епідемію холери

У Ємені, станом на 19 липня, зафіксували вже 368 тис. 207 випадків захворювання на холеру. 

Як повідомляє Outbreaknewstoday.com, з 27 квітня у країні налічується вже 2 тис. 728 смертей через хвороби.

Вважається, що цей спалах є найбільшим за останні роки в світі. Кількість хворих перевищила попередній рекорд, коли на Гаїті в 2011 році захворіло 340 тис. осіб. 

Хоча є ознаки того, що збільшення кількості хворих сповільнилося, сезон дощів у країні, який почнеться з липня і триватиме до вересня, збільшить ризик подальшого розповсюдження хвороби. За прогнозами, загальна кількість інфікованих людей у кінцевому підсумку може зрости до 600 тис. осіб.

Відео дня

Доктор Найджел Тімміс з гуманітарної місії, що побував у країні зазначає, що швидкість поширення хвороби приголомшує. 

При цьому він додає, що холера досить добре лікується і проста в профілактиці. За словами доктора, необхідні добре скоординовані дії щодо забезпечення людей чистою водою і засобами гігієни. 

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки