Паніка через хворобу українських туристів у Туреччині: в посольстві України відреагували

24,5 т.
вірус Коксакі

У посольство України в Туреччині не надходило звернень від українських туристів, які підхопили небезпечний вірус Коксакі під час відпочинку на одному з турецьких курортів.

Про це "Обозревателю" повідомили в диппредставництві.

"Станом на 17:00 годину. 2 серпня ніяких звернень громадян України щодо випадків захворювань на вірус "Коксакі "або ж інші небезпечні інфекцій на території Туреччини під час відпочинку за останні півроку не надходило. Посольство дізналося про окремі випадки вірусних захворювань туристів з України сьогодні з соціальних мереж і ЗМІ, а також депутатського звернення М. Купрія відносно громадянина Д.Голопаті і його сім'ї ", - заявили в посольстві.

Відео дня

Читайте: Ажіотаж через хворобу українських туристів у Туреччині: з'явилася реакція консула

Як повідомили в диппредставництві, вказаний громадянин і члени його сім'ї за допомогою в посольство не зверталися.

"У свою чергу посольство ініціативно звернулося до турецької сторони з проханням відреагувати на вказані звернення. За результатами отримання відповіді від турецьких компетентних органів посольство України надасть, в разі необхідності, додаткові рекомендації громадянам України", - відзначили в посольстві.

Як повідомляв "Обозреватель", випадок із заразним захворюванням сім'ї з України викликав великий ажіотаж в мережі. За словами батька сімейства, готель відмовляється сприяти і допомагати, а на курорті перехворіла "кожна третя дитина".

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки