Названо головну причину, яка провокує обрив тромбу в спеку

32,0 т.
Названо головну причину, яка провокує обрив тромбу в спеку

Синоптики пообіцяли українцям дуже спекотний серпень. Спекотна погода стане справжнім випробуванням для людей із серцевими проблемами.

Особливо підступною небезпекою є згущення крові в спеку.

Коли багато рідини виводиться з потом, як нормальна реакція на перевищення нормальної кімнатної температури, плазми крові стає менше, і формені елементи починають розташовуватися щільніше один до одного. У таких умовах ризик утворення патологічного тромбу зростає в десятки разів. Ті, хто палять, навіть не підозрюють, що їхня згубна звичка у спекотну погоду може зіграти злий жарт і спричинити летальний результат. Чим же цигарки так небезпечні?

Відео дня

Читайте: Підступність спеки: як уникнути обриву тромбу в задушливу погоду

Фахівці попереджають, що нікотин у поєднанні з оксидом вуглецю з вдихуваного диму сигарет підвищує схильність тромбоцитів до злипання і збільшує ймовірність до тромбоутворення. В умовах спеки, коли кров і так густа, а тромбоцити знаходяться в безпосередній близькості один від одного, уникнути утворення великих і дрібних грудок зі злиплих тромбоцитів просто неможливо. Прекрасно, якщо захисна протизгортальна система вчасно спрацює і розсмокче тромб. В іншому випадку тромб досягне серця, мозку, вени в нозі або руці, будь-якого іншого місця організму. Він закупорить судину і викличе інфаркт міокарда чи іншого органу, інсульт або серйозне порушення трофіки кінцівки.

Читайте: Що таке тромбофлебіт вен гомілки: симптоми і лікування

Лікарі попереджають, що спека підвищує ризик тромбоутворення на 20%, а куріння збільшує відсоток ризику до 100. Зазначається також, що ризик збільшується пропорційно кількості викурених цигарок та ступеня зневоднення організму.

Боротися зі зневодненням необхідно звичайним споживанням чистої води. Її кількість повинна бути близько 2 літрів на добу. Для літніх людей такий обсяг рідини може бути сам по собі небезпечним через збільшення навантаження на серце і нирки. Терапевти радять людям у ??віці обмежити споживання води до 1,5 в день і, звичайно, відмовитися від паління. Також вони радять усім у спекотну погоду скоротити калорійність їжі і полегшити раціон, споживаючи вегетаріанську або дієтичну їжу.

Як повідомляв "Обозреватель", світові експерти назвали 10 продуктів, які чистять кров від тромбів.

Джерело:heart4life.com.ua
Джерело
heart4life.com.ua
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки