Лікар розповіла, як захиститися від грипу під час епідемії

7,6 т.
Лікар розповіла, як захиститися від грипу під час епідемії

Найефективніший спосіб профілактики грипу - вакцинація, а спроби лікувати грип антибіотиками на 80% послаблять імунітет.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Соціальна країна", відповідаючи на запитання "Обозревателя", педіатр і дитячий гастроентеролог Алла Приходько.

Читайте: Імунолог розповіла, як правильно боротися з герпесом

На думку лікаря, вакцинація - це найефективніший метод захисту від грипу. Також уникнути вірус допоможе особиста гігієна, здоровий спосіб життя і вітамінотерапія.

"Найефективніший метод профілактики - це вакцинація. Якщо вона з якихось причин неможлива, то наступне - це просто дотримання здорового способу життя. Завжди, а не тільки в період епідемії. Потім гігієна рук, слизових оболонок, загальна гігієна. Провітрювання приміщень, в яких знаходиться багато людей, особливо це стосується садків, шкіл, місць роботи. У момент епідемії, по можливості, уникати таких людних місць. Далі вітамінотерапія перед епідемією, вона дійсно сприяє загальному зміцненню організму", - пояснила Приходько.

Відео дня

Читайте: Свинячий грип в Україні: наскільки він небезпечний і чим його лікувати

Намагатися перемогти вірус грипу антибіотиками марно, вважає експерт, це зашкодить мікрофлорі вашого кишечника, який становить 80% імунітету, і зробить вас вразливішим для вірусу в період епідемії.

Як повідомляв раніше "Обозреватель", в Японії створили ліки, які лікують від грипу за 1 день.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки