Є в кожному будинку: названі продукти, що викликають рак
Фахівці із Великобританії склали добірку продуктів, що підвищують ризик виникнення раку.
Так, червоне перероблене м'ясо (наприклад, ковбаса і бекон) здатні викликати онкологічні захворювання кишківника та шлунка, пише видання Which?.
Це пов'язано з високим вмістом нітратів, які додаються до таких виробів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, всього лише 50 г обробленого м'яса (2 скибочки бекону) на день збільшують ризик розвитку раку кишківника на 18%.
Читайте: Продовжать молодість на 20 років: названі найнеобхідніші продукти для жіночої краси
Також встановлено непрямий зв'язок між вживанням цукру і онкологією. Сам по собі він не здатний викликати її, проте надмірне вживання солодкого призводить до зайвої ваги, що, в свою чергу, сприяє раку.
Зауважується також, що наука не підтвердила зв'язок між вживанням продуктів із пестицидами і онкологічними захворюваннями. Їх, а також штучні підсолоджувачі і харчові добавки перевіряють перед додаванням в напої та їжу. А ось люди, які працюють з пестицидами, наприклад, на фермерських і промислових підприємствах, і справді ризикують захворіти.
Відзначається також, що ефективність продуктів, які нібито можуть застерегти виникнення ракових захворювань, залишається недоведеною.
Так, куркума, зелений чай, чорниця, гранат і жирна риба є здоровим доповненням до раціону, проте вони навряд чи зможуть уберегти від онкології.
"Щоб знизити ризик раку, вам потрібно їсти багато різних фруктів і овочів, збільшуючи споживання клітковини, а також підтримувати здорову вагу і не курити", - зазначили у виданні.
Як писав OBOZREVATEL, складено список "здорових" продуктів, які насправді завдають шкоди організму.