Худнучим на замітку: стало відомо про смертельну небезпеку популярного продукту
Вчені Університету Сассекса в Англії дійшли до висновку, що штучний підсолоджувач аспартам може представляти серйозну загрозу для здоров'я людини.
Як повідомила Lenta.ru з посиланням на пресреліз MedicalXpress, дослідники з'ясували, що Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA) обезцінювало результати досліджень, що вказують на шкоду добавки.
Фахівці відзначили, що EFSA, яке в 2013 році заявило про безпеку аспартаму, проігнорувало 73 дослідження, які вказують на негативні наслідки, а 84% наукових робіт, результати яких показали відсутність шкоди, представило як надійні.
Так, ще з 1974 року вчені попереджали про ризики пошкодження головного мозку, розвитку раку печінки і легень, уражень головного мозку і нейроендокринних розладів в результаті вживання аспартаму.
Читайте: Підвищує ризик у 13 разів: названо небезпечний фактор для жінок до 50 років
Саме він входить до складу тисячі різних продуктів, в тому числі дієтичних безалкогольних напоїв.
Як повідомляв OBOZREVATEL, лікар-ендокринолог Зухра Павлова назвала найбільш небезпечну для людини спецію.