Лікарі назвали нову небезпеку алкоголю
Гастроентеролог Вінсент Хо (Vincent Ho) з Університету Західного Сіднея розповів виданню Science Alert про шкоду алкоголю для шлунково-кишкового тракту і небезпеку його застосування для боротьби з кишковими інфекціями.
Як пише Lenta.ru, за словами дослідника, велика кількість спиртсодержащих напоїв руйнує клітини шлунка.
Червоне вино має бактерицидну дію, яке частково обумовлено його кислотністю і концентрацією спирту. Показано, що 60-80-процентний вміст алкоголю досить для знищення мікробів. Напій із часткою спирту 40 відсотків знищує бактерії, що живуть у порожнині рота, за одну хвилину.
Результати дослідження, проведеного на 47 здорових добровольцях, показали, що напої з великою концентрацією алкоголю викликають пошкодження в стінках шлунка і невеликі кровотечі.
На самовідновлення тканин, які постраждали від 10-процентного спирту, було потрібно більше 24 годин. Крім того, хронічне вживання алкоголю викликає діарею, нудоту і блювоту, а також призводить до збільшення кількості патогенних бактерій у кишечнику.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", ознакою небезпечних захворювань, серед яких особливо підступним є рак, може стати часта печія.