Торти, печиво і фастфуд: дієтолог назвала список небезпечних продуктів
Небезпечними для здоров'я людей є продукти з транс-жирами, великою кількістю насичених жирів, а також смажені страви, приготовані за допомогою будь-якого рослинного масла.
Про це повідомила відомий український дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram. За її словами, транс-жири — це практично єдиний жир, який не володіє жодними корисними властивостями, він підвищує рівень холестерину і призводить до ожиріння, а його надлишок у раціоні погіршує ліпідний обмін.
"Вони переробляють ненасичені жири в насичені. Їх використовують, щоб продовжити термін придатності продуктів", — написала дієтолог.
Вона додала, що в основному транс-жири наявні в тих продуктах харчування, які виготовляються на основі маргарину: в кондитерських виробах, тортах, печиві, чипсах, пиріжках, пампушках, чебуреках і фастфуді.
Читайте: Які продукти допоможуть у спеку: дієтолог назвала список
"Крім того, потрібно стежити за кількістю насичених жирів (молочні продукти: вершки, вершкове масло, сири, жирні сорти м'яса), оскільки з надлишком насичених жирних кислот надходить велика кількість холестерину", — зазначила Фус.
За її словами, хоч він і потрібен для синтезу вітаміну Д і гормонів, зокрема серотоніну — гормону радості, але його надмірне надходження може порушувати обмін холестерину в організмі, провокуючи розвиток атеросклерозу.
"Також не рекомендую використовувати будь-які рослинні масла для смаження. При високих температурах, що перевищують градус диміння, вони будуть втрачати свої корисні властивості", — підсумувала дієтолог.
Як повідомляв OBOZREVATEL, був складений топ-7 небезпечних продуктів у супермаркетах.